カテゴリ
全体 How 2 leave comments Japanese Food American Food Mexican Food Italian Food Healthy Eating Eating Out Travel Just a thought Desserts Others 未分類 以前の記事
フォロー中のブログ
タグ
その他のジャンル
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧
|
2009年 07月 22日
Vegetarian Yakisoba Noodles
(野菜やきそば) Hijiki, Tofu and Shiitake Mushroom Salad (豆腐と椎茸のひじき) やはり日本料理はいいですね〜。お肉なしでもおいしい料理が沢山あるんですもの。沢山野菜を食べたかったので 焼きそばにしました。油を少なめにして野菜は別のフライパンでちゃんと炒めてから麺と一緒に炒めました。 豆腐と椎茸のひじきのレシピのリクエストがあったので英語ですが載せますね。 Here's the recipe for : Hijiki, Tofu and Shiitake Mushroom Salad 1/2 pack of dried hijiki [appox. 1/4 cup of dried hijiki] (soak them in room temp. water for 15min.) 1/2 pack of silken tofu [appox. 1 cup of tofu] 5-6 med. sized dried shiitake mushrooms (soak the mushrooms for 1hr in room temp. water if you can) 1 cup of blanched snow peas sliced diagonally 1 cup of water 1/2 cup of mirin 1/4 cup of soy sauce 1 table spoon of sesame oil 1. drain the hijiki soaked water with strainer. Place hijiki, shiitake mushrooms, water, mirin and soysauce in a pot and simmer in med. heat & cook for 30min. or until the mushrooms are tender. 2. Place tofu and snow peas in a large bowl. 3. When #1 is done, drain the excess liquid and let it sit a side until it cools a bit. Pick the shiitake mushrooms out and cut it in bite size pieces. 4. Mix #2 & #3 and toss it lightly and add sesame oil.
by missbabysunshine
| 2009-07-22 11:35
| Japanese Food
|
ファン申請 |
||